Norsk Revyfestival utvider og lager et eget øl- og matmarked på festivalområdet.
Årets største nyhet fra Norsk Revyfestival er en stor satsing på mat og drikke. Et eget telt med flere mikrobryggerier og lokale matleverandører, og mange sitteplasser, skal sørge for at publikum får restituert lattermusklene på best mulig vis.
– Dette blir en attraksjon i seg selv, sier arrangementskoordinator, Sigmund Røtnes Widerberg.
Les om markedet i Namdalsavisa: God revy skal nytes med kortreist mat og drikke.
Skal kåre festivalens beste brygg
Petit Agentur, som leverer utstyr til ølbrygging og holder til på Høylandet, samarbeider med festivalen om markedet. Daglig leder Ola B. Skarland sier det er stor interesse blant bryggeriene for å være med.
– Det er flere interesserte enn det er plass til, sier han, og lover stor bryggekunst til de som tar turen til Norsk Revyfestival i sommer.
Til sammen syv bryggerier skal by festivalgjestene på god drikke, og er allerede klare for festivalen: Eldhuset i Overhalla og Namdalsbryggeriet i Grong. Lørdag 13. juli får publikum være med å kåre sitt favorittbrygg. Da blir det en høytidelig kåring i det nye øl- og matteltet.
Arrangementskoordinator Sigmund synes det er stas å løfte fram lokale leverandører.
– Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle parter: både festivalen, publikummet og leverandørene kommer til å nyte godt av dette.
Les mer: Adam og Tore leder NM-finalen
Foto: Eldhuset/Ina Kjellemo Skjefte og Li-VERTEN
Midt i matfatet
Det er ikke bare de øltørste som får et større tilbud på festivalen, maten utvides også med flere leverandører.
Trøndelag er landets mest spennende matregion og Norsk Revyfestival ligger midt i matfatet med tilgang til flere lokale leverandører. En av de største nyhetene er at sushien endelig kommer til Høylandet, når Mintage Sushi & Asian Dining tar turen for å servere festivalpublikummet asiatisk sjømat.
Li-VERTEN fra Lierne kommer til festivalen for tredje gang. De har velkjente retter som revybab og elgburger på menyen, men byr også på noe nytt til sultne festivalfolk.
– Vi har tro på at reinspydet vårt, et grillspyd av mørbradbiff av rein med lokalt tilbehør, vil bli en snakkis på Høylandet i sommer, sier daglig leder i Li-VERTEN, Roy Inge Bergli. Han gleder seg til å besøke Norsk Revyfestival igjen.
– Som matleverandør har vi bestandig blitt veldig godt mottatt av både arrangøren, dugnadsfolket og gjestene på festivalen. Det er alltid en spesiell atmosfære og god stemning på Høylandet under revyfestivalen, sier han.
Enda er ikke alle matleverandørene bekreftet, men Ytter-Namdalen stiller allerede sterkt på markedet. Både Gjerts Gourmet og Sukanda Thaimat fra Rørvik kommer med lekre retter til årets nyskaping på Norsk Revyfestival.